KAMERALI GÜVENLİK SİSTEMLERİ

 

Özellikle büyük şehirlerin korkulu rüyası halini alan, yoğun suç olayları karşısında önlem almalı, daha da dikkatli olunmalı. Aksi halde yaşanan suç girişimi için, kolaylık sağlayabileceğimizi de unutmamalı. Yaşanan kaza, hırsızlık, darp ve benzeri durumların kaliteli, yüksek çözünürlüğe sahip güvenlik kameraları ile aydınlığa kavuştuğunu unutmayın. Uygulama teknikleri olarak kamera sistemleri, hırsız alarmı, yangın algılama ve ihbar, geçiş kontrol güvenliği sistemleri, otopark bariyeri, görüntülü kapı (intercom) sistemi, turnikeli geçiş, parmak izi ya da yüz, göz tanıma tercih edilebilir. Mekan, iç ve dış çevre özellikleri ele alınarak detaylı bir şekilde incelenmeli, kritik bölgeler not edilmelidir. Güvenlik sistemleri keşif esnasında kullanıcının görüş, öneri ve fikirleri kesinlikle dikkatle dinlenmelidir. Mekan hakkında en iyi bilgi, orayı kullanan kimseden alınır.

Kapalı Devre Televizyon (CCTV), izlemek istediğiniz alanların değişik yerlerine yerleştireceğiniz kameralar ile ortamı kontrol altına alan sistemlerdir. CCTV teknolojisindeki gelişmeler sonucunda video ile gözetim, günümüzde mevcut olan en değerli korunma, güvenlik ve yönetim aracı halini almıştır. Ev, işyeri, fabrika gibi mekanlarda güvenliği ve personel denetiminin yanı sıra sanayi te- sislerinde üretim faaliyetlerini izlemek için kullanılan iç ve dış ortam kameralar bulunmaktadır. Kullanılan mekanlar ile personel ve çevre güvenliği, üretim alanlarının takip ve kontrolü gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla tesis edilir.

x

Kamera Özellikleri 

 

Güvenlik Kamera Sistemi Seçerken Bilmemiz Gerekenler

Güvenlik ihlalini engellemek amacıyla kullanılan CCTV veya yaygın kullanımıyla Güvenlik Kamera Sistemleri, hayatımızın bir parçası haline geldi. CCTV sisteminin, tüm şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir.

İhtiyaca göre en uygun sistemi seçebilmek için, sistemi 3 ayrı aşama

  1. Kamera seçimi
  2. Kayıt sistemi seçimi
  3. İzleme sistemi seçimi

My world kamera çözümü ile evlerinin ya da işyerlerinin canlı ya da kayıtlı görüntülerini cep telefonu, tablet ya da bilgisayar aracılığı ile diledikleri zaman izleme imkânına sahiptir.çocuğunu evde bakıcı ile bırakmak zorunda kalan çalışan bir anneden, çalışanlarını izlemek isteyen bir işyeri sahibine kadar çok geniş kitleler için ideal bir çözümdür. Kameralar, evinizin ya da işyerinizin belirlenen bölümlerine kurulduktan sonra mekânda müşterinin talebine göre sürekli ya da hareketi algılayarak  Data Merkezi üzerine kaydetmeye başlar. Sizde bu görüntüleri  canlı ya da geçmişe dönük olarak kolaylıkla izleyebilirsiniz. hizmetin kurulumu için tek gereken şey sadece bir internet bağlantısıdır.

Hırsız Alarm Sistemleri

Hırsız Alarm Sistemleri Ev ve İş güvenliğinizi koruma altına almak için en önemli unsurlardan birisidir. Hırsız Alarm Sistemi ile korunan mekanlarda olası bir tehlike anında hem mekan sahibine hızlı bir bildirim hemde çevreye yüksek sesli bir siren sesi ile uyarı verilir ve yetkisiz kişilerin hızlıca olay yerinden terk edilmesi sağlanır. Hırsız Alarm Sistemleri kablolu ve kablosuz olmak üzere ikiye ayrılır. Kablolu uygulanan alarm sistemde daha sonra kablosuz ilavelerde yapılabilir.

Hırsız Alarm Sistemleri Ekipmanları

  • Kablolu  Alarm Paneli
  • Kablosuz Alarm Paneli
  • Şifre Paneli
  • Harici Siren
  • Dahili Siren
  • Manyetik Kontak (MK)
  • İç ve Dış Ortam Hareket (PIR) Dedektörü
  • Perde Pır Dedektörü
  • Işın Bariyeri
  • Pencere Tipi Pır Dedektörü
  • Panik Butonu
  • Darbe Sensörü
  • Su Baskın Dedektörü
  • Duman Dedektörü
  • Gaz Dedektörü
  • Isı Dedektörü
  • Cam Kırılma Dedektörü
  • GSM/GPRS Modülü
  • Uzaktan Kumanda

Kartlı Geçiş Sistemleri

Kartlı geçiş kontrol sistemleri; belirlenen bir alana, belirli yetkiler varilmiş kişilerin tanımlanan aralıklarda giriş çıkışını sağlayan sistemlerdir. Kartlı geçiş sistemlerinde kart okuyucular daha önceden tanımlanmış kartların okutulması sonucu kapı kilidine tetik vererek kapıyı açtırabilir, turnikeye kuru kontak vererek geçişi sağlar ve istenirse otopark bariyerlerini de kumanda edebilir.

Kartlı geçiş sistemi okuyucuları yaklaşık 5-10 cm mesafeden kartın okuyucuya yaklaştırılması ile mifare (13,56 mhz) yahut proximity (125 khz) kartları okuyabilir.

OGS - HGS Sistemleri

Otopark OGS ve HGS sistemi nasıl çalışır?

Otopark giriş ve çıkışlarını hızlı ve daha güvenli hale getirmek için tasarlanan otopark hgs geçiş sistemleri gittikçe önemini arttırmaktadır. Özellikle apartman, siteler ve işyeri otoparklarına saha önceden giriş ve çıkışına onay verdiğiniz araçların hızlı olarak geçiş yapmasını ve yabancı yahut ziyaretçi araçlarında kontrollü olarak geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Otopark giriş ve çıkışlarına 50 metreye kadar okuma yapabilen UHF Antenler takılır. Geçişine izin verilecek araçlara da OGS / HGS sticker kâğıt yahut plastik etiketler verilir.

Parmak İzi Kapı Sistemleri

Parmak izi okuyucu, elektronik kilit ve kapı kolu 3ü bir aradadır.

Pil ile çalışır ve cihaz özelliklerine göre ortalama 1000 geçişe kadar pil değişimine gerek kalmaz. Pilin bitmesine son 100 geçiş kala uyarı vererek pilin değiştirilmesi gerektiğini bildirir. Bir kişinin 10 parmağı bile sisteme tanıtılabilir.

Parmaklardan biri deforme olursa, geri kalan 9 parmak izinden biri ile geçiş yapılabilir. Parmak izi okutularak geçiş yapıla bilindiği gibi istenirse proximity kart, şifre ve klasik mekanik anahtarla da geçiş yapılabilir.

Ortalama 300 istenirse de 500 adet parmak izi, parmak izli kapı koluna tanıtılabilir.

Turnike Sistemi

Tripod Turnike Sistemleri

Tripod yani üç kollu turnikelerdir. Paslanmaz çelikten üretilen bu turnikeler iç mekan (indoor) ve dış mekan (outdoor) su geçirmez olarak üretilir. AVAX tripod turnike sisteminde darbe emici absorberlar kullanılır. Turnike kolundan hızlı geçildiğinde absorber, turnike kolunun sabit bir hızda turunu tamamlamasını sağlar. Göbek mekanizması dökümden imal edilen turnikelerde zamanla kullanıma bağlı kol boşlukları oluşmaz.

Turnikeli geçiş sistemi çeşitleri;

  1. Tripod turnike sistemi çeşitleri;
  2. Parmak izli turnike sistemi
  3. Yüz tanıma turnike sistemi
  4. Kartlı turnike sistemi

Yüz Tanıma

Yüz tanıma ve tarama sistemleriyle, yüzün karakteristikleri (diğer yüzlerden ayırt edici vasıfları) ve yüzdeki diğer organlarla münasebetleri ölçülür. Bu özellikler kullanılarak yapılan tespitler, genellikle sunî zeka gibi çalışmaları da içine alan kompleks işlemlerdir. Her insana (tek yumurta ikizleri hariç), farklı bir yüz yapısı verilmiştir.

Yüz tanıma sistemleri ile yüz bilgisini elde etmek için, standart video ve termal görüntüleme teknolojileri kullanılmaktadır. Video kamera ile yüzün birtakım görüntüleri alınır. Yüzün fotoğrafı çekildikten sonra, ayırt edici bilgi noktaları haritalanır. Meselâ, gözlerin, burnun ve ağzın birbirleriyle olan konumu belirlenir ve bir bilgi deseni hazırlanır.

Yüz tanıma sistemleri için hızlı ve güvenilir kameralar mevcuttur.